nieuws

Start Crowdfunding Week 2015

1 oktober 2015 Amsterdam – Afgelopen halfjaar wist de branche wederom exponentieel te groeien en werd door enkele honderden ondernemers voor circa 41,8 miljoen euro gecrowdfund.  Na het grote succes van Crowdfunding Week 2014 , een van de hoogtepunten van het jaar in de crowdfunding sector, trekken branchevereniging Nederland Crowdfunding, de aangesloten crowdfunding platforms en ervaringsdeskundige ondernemers binnenkort wederom langs de KvK’s in Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam en Groningen. In de week van 12 tot en met 16 oktober nemen zij honderden mkb’ers mee in de mogelijkheden van crowdfunding voor hun onderneming.

Ondanks de groei van crowdfunding is de financieringsvorm voor veel ondernemers nog onbekend terrein. Voorzitter van de branchevereniging, Maarten de Jong, onderstreept dan ook het belang van de week: ‘De branchevereniging draagt er met haar leden zorg voor dat de sector zich professioneel en verantwoord ontwikkelt. Daarnaast is het onze – bijna profetische – taak te zorgen alle ondernemers die op zoek zijn naar groeifinanciering de mogelijkheden van crowdfunding overwegen. Veel ondernemers hebben er wel van gehoord maar zijn zich onvoldoende bewust van de kansen die crowdfunding hen biedt.’

Vorig jaar trok de voorlichtingscampagne, georganiseerd in samenwerking met de Kamer van Koophandel, meer dan 1.000 ondernemers. Het succes van de drukbezette evenementen vroeg dan ook om een vervolg. De behoefte aan meer info onder mkb’ers blijkt ook dit jaar groot. Inmiddels hebben zich al circa 600 ondernemers voor de sessies van dit jaar aangemeld.

Tijdens de 8 sessies zullen crowdfunding experts een workshop verzorgen om ondernemers op weg te helpen met de mogelijkheden van crowdfunding. Een aantal gerenommeerde crowdfunding platforms voor bedrijfsfinanciering, waaronder Collin Crowdfund, Crowdpartners, the Dutch Deal, Geldvoorelkaar, Horeca Crowdfunding, Kapitaal op Maat, Lendahand, Oneplanetcrowd en Symbid zullen klaar staan de vragen van mkb’ers te beantwoorden. Daarnaast biedt de week ook de gelegenheid ondernemers met crowdfunding ervaring te ontmoeten. Zo vertellen onder meer Larisse Blok en Berber Galema hoe zij hun kaasmaker op de markt wisten te brengen – een houten kaaspers die het mogelijk maakt dat we in ons kaasland nu ook in de eigen keuken dit zuivelproduct kunnen fabriceren. Tot slot pitchen ondernemers die druk bezig zijn het doelbedrag van hun campagne te halen, hun plannen. Zoals bijvoorbeeld Tim de Kraker, die met Bardoggy onlangs een tweede campagne is gestart ten behoeve van groeifinanciering voor zijn app, die klanten op de hoogte stelt van aanbiedingen van dichtstbijzijnde horecagelegenheden.

Inschrijven voor Crowdfunding Week kan hier.

Waar en wanneer?

12 oktober: KvK Amsterdam (10.30 – 13.00 of 15.00 – 17.30 uur)
13 oktober: KvK Eindhoven (15.00 – 17.30 uur)
14 oktober: KvK Arnhem (10.30 – 13.00 of 15.00 – 17.30 uur)
15 oktober: KvK Groningen (15.00 – 17.30 uur)
16 oktober: KvK Rotterdam (10.30 – 13.00 of 15.00 – 17.30 uur)

Meer ervaringen

ondernemer

De bedenker van KidsWatcher

Bekijk
investeerder

Jan-Dik Boot: fervent participeren via crowdfunding

Bekijk
adviseur

Adviseren over crowdfunding: B&P Accountants

Bekijk

Heeft u de smaak te pakken?

Zelf aan de slag gaan met crowdfunding is niet moeilijk.
Met deze tips bent u helemaal startklaar.

Naar het stappenplan

Op de hoogte blijven?

Aboneer u op de Start Crowdfunding nieuwsbrief.