interview

Meer dan 7,5 miljoen euro gecrowdfund door mkb Noord-Holland

Ondernemers in Noord-Holland haalden de afgelopen 4 maanden gezamenlijk maar liefst 7,5  miljoen euro op via crowdfunding. Ondanks de sterke groei van crowdfunding de afgelopen drie jaar is het voor veel mkb’ers nog onbekend terrein. Daarom sloegen de provincie Noord-Holland en branchevereniging Nederland Crowdfunding in maart de handen ineen en startten een voorlichtingscampagne onder de noemer 2 Miljoen Investeerders. De afgelopen maanden zijn er verschillende regio-events en seminars geweest met als doel mkb’ers bewust te maken van de mogelijkheden en risico’s van crowdfunding.

10 Noord-Hollandse mkb’ers starten crowdfunding

In het kader van de campagne 2 miljoen investeerders kregen tevens tien zeer diverse Noord-Hollandse ondernemers intensieve begeleiding bij het opzetten van hun eigen crowdfundingcampagne. Onlangs gingen drie van deze 10 live met hun projecten. Zo wisten Jolande Verhulst en Rob van Eerden (foto) in slechts enkele dagen financiering op te halen voor hun Crematiecentrum Westerhout via Geldvoorelkaar. Ondernemer Tamar Moorman van Hightide SURF & FOOD is met succes gestart met haar campagnes en stevent af op een geslaagd eindresultaat. Daarnaast is Robert Heemskerk de 100% funding voor zijn Natural Bulbs via Oneplanetcrowd inmiddels al ruim gepasseerd. De voorlichtingscampagne 2 Miljoen Investeerders loopt nog tot en met september. De verhalen van de tien ondernemers zijn tot die tijd te volgen op 2 miljoeninvesteerders.nl

 

Meer weten over crowdfunding?

In de week van 12 oktober start branchevereniging Nederland Crowdfunding met een volgende voorlichtingscampagne voor ondernemers en vindt voor de tweede maal Crowdfunding Week plaats.  Tijdens deze week doen de branchevereniging en aangesloten platforms onder meer de KvK’s in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven en Groningen aan. Naast tips en tricks van crowdfunding experts en platforms zullen ook ondernemers die succesvol hebben gecrowdfund of ondernemers die middenin hun campagne zitten hun ervaringen en verhalen delen. Binnenkort volgt meer informatie over deze week.

Meer ervaringen

ondernemer

De bedenker van KidsWatcher

Bekijk
investeerder

Jan-Dik Boot: fervent participeren via crowdfunding

Bekijk
adviseur

Adviseren over crowdfunding: B&P Accountants

Bekijk

Heeft u de smaak te pakken?

Zelf aan de slag gaan met crowdfunding is niet moeilijk.
Met deze tips bent u helemaal startklaar.

Naar het stappenplan

Op de hoogte blijven?

Aboneer u op de Start Crowdfunding nieuwsbrief.