nieuws

Honderden ondernemers geïnspireerd tijdens Crowdfunding Week 2015

De overname van een succesvolle bakkerij, financiering voor de realisatie van een app, groeikapitaal voor een installatiebedrijf of voorraadfinanciering voor een webwinkel: slechts een greep uit de vele crowdfundende ondernemers vorige week op de vijf geslaagde Crowdfunding Week events.

De tweede editie van de landelijke voorlichtingscampagne, één van de hoogtepunten in de crowdfunding sector georganiseerd in samenwerking met Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken, kon opnieuw op grote belangstelling rekenen. Honderden ondernemers bezochten de bijeenkomsten in Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Groningen en Rotterdam en maakten daar kennis met de mogelijkheden van crowdfunding voor hun eigen onderneming.

Crowdfunding Week werd 12 oktober ingeluid bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam waar onder meer ondernemer Mariah (Yoni) de aanwezigen inspireerde door haar eigen ervaring met crowdfunding te delen. Mariah,  die met partner Wendelien het merk Yoni op de markt wist te brengen met behulp van crowdfunding, liet met trots weten dat hun producten inmiddels de winkelschappen van Etos hebben bereikt: een enorme stap die zij konden maken mede dankzij crowdfunding.

En niet alleen Mariah vertelde over de ontwikkelingen die hun onderneming doormaakten tijdens en na hun crowdfunding traject. Gedurende de week presenteerden vijftien andere ondernemers hun geslaagde  en  – soms spannende – nog lopende crowdfunding campagnes. Daarnaast nam op iedere locatie een 3-tal crowdfunding platforms plaats op de barkrukken: klaar om de vragen van het publiek te beantwoorden. Want, hoe creëer je een succesvolle crowdfunding campagne? Welke risico’s zijn er nou verbonden aan crowdfunding? En – een populaire vraag onder de bezoekers – wat kost het nu om je pitch te plaatsen op een crowdfunding platform? Waar moet je als ondernemer nu op letten? Onder leiding van Simon Douw, directeur branchevereniging Nederland Crowdfunding, werden de ondernemers wegwijs gemaakt in de wereld van crowdfunding en uitgenodigd om in de toekomst een eigen start met crowdfunding te maken!

Meer informatie over crowdfunding? Komend jaar blijft Nederland Crowdfunding de mogelijkheden van crowdfunding volop onder de aandacht brengen. Op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Meer ervaringen

ondernemer

De bedenker van KidsWatcher

Bekijk
investeerder

Jan-Dik Boot: fervent participeren via crowdfunding

Bekijk
adviseur

Adviseren over crowdfunding: B&P Accountants

Bekijk

Heeft u de smaak te pakken?

Zelf aan de slag gaan met crowdfunding is niet moeilijk.
Met deze tips bent u helemaal startklaar.

Naar het stappenplan

Op de hoogte blijven?

Aboneer u op de Start Crowdfunding nieuwsbrief.