interview

Adviseren over crowdfunding: B&P Accountants

Wie: Frank Onderdelinden

Wat: B&P Franchise en Formule Advies, een accountants- en adviesorganisatie.

Ervaring: B&P geeft financieel advies over crowdfunding

Crowdfunding als innovatieve dienst

“We hebben een aantal innovatieve diensten ontwikkeld en we vinden dat crowdfunding daar uitstekend bij past”, vertelt Frank. Naast de overtuiging dat crowdfunding volgens B&P een plaats verdient binnen de huidige financiële adviespraktijk, was het gemakkelijk te integreren in de bedrijfsstructuur. De samenstelling van het personeel bleef ongewijzigd. Frank: “Voor ons was crowdfunding ideaal. Mensen die hier al werkten konden er meteen mee aan de slag.”

Ervaringen met crowdfunding

B&P werkt vanaf het begin af aan samen met het crowdfundingplatform Geldvoorelkaar. Om naar alle partijen helder te communiceren wat de rolverdeling is binnen het crowdfundingproces, heeft B&P een vaste strategie om een project via crowdfunding te lanceren. Frank: “Om het proces heel duidelijk te maken – zowel voor ons als voor de klant als voor het platform waar we mee samenwerken – hebben we een stappenplan ontwikkeld.” Deze werkwijze heeft volgens hem aanzienlijke voordelen voor alle partijen: er wordt geen detail over het hoofd gezien en omdat er een accountant naar heeft gekeken die alles heeft getoetst, kan een project direct op het platform gepubliceerd worden.

Crowdfunding als alternatief voor de beurs

B&P geeft zowel financieel advies aan ondernemers als aan investeerders. Dit advies heeft bij vermogende klanten vooral betrekking op het beheren van hun geld. Naast de bank en de beurs, is crowdfunding tegenwoordig een interessant alternatief, stelt Frank. “Je stopt je geld in een project wat je aanspreekt en kunt dan op die manier je rendement verhogen.” Voor ondernemers wordt de lat om met crowdfunding te beginnen vrij hoog gelegd. Frank: “Ondernemers adviseren we alleen maar aan crowdfunding te beginnen als ze een goed plan hebben wat echt een kans van slagen heeft. Een wild idee, waarbij een ondernemer 2,5 ton wil ophalen omdat hij denkt dat hij het ei van Columbus heeft uitgevonden, daar werk ik niet aan mee.” Toch zijn de voordelen ook voor ondernemers aanzienlijk, benadrukt Frank. “Je hebt veel exposure, in korte tijd heb je je geld en je hebt een hele groep van ambassadeurs om je product of bedrijf te promoten. Ik denk dat crowdfunding een uitstekend alternatief is.”

 

Meer ervaringen

ondernemer

De bedenker van KidsWatcher

Bekijk
investeerder

Jan-Dik Boot: fervent participeren via crowdfunding

Bekijk
adviseur

Adviseren over crowdfunding: B&P Accountants

Bekijk

Heeft u de smaak te pakken?

Zelf aan de slag gaan met crowdfunding is niet moeilijk.
Met deze tips bent u helemaal startklaar.

Naar het stappenplan

Op de hoogte blijven?

Aboneer u op de Start Crowdfunding nieuwsbrief.